zondag 26 juni 2011

"No matter what, I am feeling sexy" (motivatie Didam)

Aankomende zaterdag is het zover, de halve triatlon van Didam.
Vorige week stuurde ik in allerijl nog een mailtje naar de organisatie of het mogelijk was de 1/2 in een 1/4e om te zetten. Dat was eigenlijk de meest verstandige keuze.. Het kon, maar dan moest ik dat wel uiterlijk de dag erop aangeven.
Mijn mail bleef uit, ik kon het niet maken om me terug te trekken van een kleine uitdaging. Hoe erg kon het zijn, alsof ik nooit eerder aan zo'n uitdaging begonnen was, weet je nog die allereerste triatlon in Witmarsum.. ongetraind aan de start (1983?) ... en de marathon van Rotterdam (1992) 1* 30 km gelopen en toch 3'17 op de klok, de 4-daagse 4x50 km zonder trainen. Hoeveel zwaarder kon dit zijn? Of had ik mijn gevoel voor uitdaging verloren toen ik 40 werd, nee toch?
Ik bestempelde mijn eigen lot. Aankomende zaterdag starten in de halve van Didam. De pijn neem ik voor lief, de beloning is weten dat het kan, dat ik het wil.

Het is overigens een NK, niet dat ik daar iets mee te maken heb, maar dat betekent wel dat er snoeihard geraced gaat worden en ik dus veelvuldig ga worden ingehaald..
pfff pfff pfff.. ik hoor mezelf al puffen.

Om nog wat externe otivatie te krijgen las ik het inspirerende stuk van Bert Flier www.bertflier.nl maar het doet al pijn als die gast zie, groot en sterk, rent als een kieviet.. Ik volg de twitter berichten van Marcel Gierman Twitter.com/Martjello om wat motivatie te vinden voor mijn trainingen.. maar met dit soort tweets.. "Terug vd fiets: Kern 2 uur #Ironman tempo maakte 82 km. Hondje uitlaten e lopen." weet je weer dat 'racen' voor mij een heel andere betekenis heeft gekregen. Toeren wordt het; De toertocht van Didam.

De strijd aangaan met jezelf, met je eigen geloof in wat je kunt, wat je moet, wat je zult.

Dus t wordt gewoon de 1/2e. 2 km zwemmen, 80 km fietsen en dan nog lopen (20 km).
Afgelopen vrijdag 's ochtends 2 km gezwommen in een nette 38 minuten en 's avonds relaxed 16 km hardlopen in 1'13 dus wat dat betreft moet het ook gewoon lukken. Als ik maar onthoudt dat ik gewoon een lekkere middenmoter ben.
En terwijl ik nog naar een motto zocht vond ik dit en dacht: 'met deze gedachte ga ik die 20 km ook nog wel lopen' (binnen de 2 uur ;-)

Gordon Kennedy, de Ierse 400 meter loper valt op de 110 meter horden in voor een geblesseerde landgenoot om zo toch nog 1 punt voor de landencompetitie te verdienen. Hij loopt die 110 meter nog netjes ook en denkt bij de start: "no matter what, I'm feeling sexy".
Goeie inspiratie.Nog even terug naar Didam, grote wedstrijd. 300+ deelnemers. Hooguit middenmoot.
zwemmen 40 minuten, daar valt niet veel aan te winnen/verliezen
fietsen 2,5 uur. Gewoon relaxed bezig zijn en een beetje inhouden
Lopen 1'50 (of zoveel langer als nodig is)
Eindtijd; 5 uur en 15 minuten.

Maar zaterdagavond kan ik er meer over vertellen, tijdens het zwembadfeest van Henk.. dat is een 4e discipline waar ik gelukkig wel heel goed in ben. BIER!

2 opmerkingen: