zondag 28 augustus 2011

Geen ene f@#k zin in Doetinchem!!

Ik had dus echt geen zin, geen (puntje puntje) zin... zo aan t eind van t jaar toch nog een triathlon doen. Waarom eigenlijk? Gister in Almere zoveel moois gezien op de hele. Tsja, dat wil ik ook! En dan zelf weer een kwartje doen.. 'oooo maar een kwartje'. Zelfs bij mij thuis wordt er al oneerbiedig over een 'kwartje' gesproken.

Misschien als ik mijn spullen klaar leg, dan krijg ik wel zin, of als ik mijn fiets in de auto leg. Alles stond klaar, de fiets, wetsuit, auto bepakt en toch zat ik nog in de woonkamer koffie te drinken. Tot Annette zei, je moet toch gewoon lekker doen waar je zin in hebt, het hoeft niet. Toen dacht ik, ja, ik had me direct ingeschreven voor Doetinchem toen het kon, omdat me dat zo leuk leek..zo'n lekkere knusse triathlon. Ik ga gewoon.

En zo ging ik toch nog op tijd naar de Achterhoek (of daar ergens in t oosten) voor een lekker tochtje. Ondanks mijn twijfel was ik ruim op tijd. Direct alles uitgepakt en klaargezet. Nummer [21] op mijn nummerband gespeld. Hup mijn wetsuit aan, dan krijg ik het in elk geval niet koud. Nog een beetje rondkijken wie er nog meer zijn, Dwayne, Tonny, Jorik. Ook zie ik Sonja nog ergens lopen.. ja leuke sfeer relaxed. maar nog steeds geen zin.

Ik wandel naar de start. Zwemmen. Ik heb al 5 weken niet echt gezwommen.. dat wordt afzien. Als ik aan de waterkant sta ben ik bang dat ik moet poepen, ook dat nog. Ik zal wel ergens anders aan denken, maar waaraan.. de wedstrijd? Nee, geen zin.
Pang! We gaan, gekrioel. 2 mannen voor me proberen elkaar te verdrinken.. raar gezicht. Ze duwen elkaar echt helemaal kopje onder.. ik zwem maar wat verder naar rechts.. het duurt een eeuwigheid voor we bij de boei zijn en voor mijn gevoel lig ik laatste. Terug gaat sneller en als ik uit het water stap sta ik net als bij de start naast Jorik, hee maar dan heb ik goed gezwommen.. 17'27 zie ik op mijn horloge.. hmmm. Fietsen dan maar. Wetsuit wil niet uit, Dwayne en Tonny zijn al weg, schiet op!!
Zodra ik op de fiets stap voelt het goed en terwijl ik denk dat ik 30 rij zie ik op de teller 35 staan.. hoe kan dat? Doorgaan, wind mee, genieten. Mooi fietsparkoers, lekker snel. Het gaat makkelijk. bij zijwind hou ik iets in om met echte voor en tegenwind door te trekken. met bijna 35 km/uur gemiddeld kom ik na 1:09 weer terug in parc ferme.. lekker! Nog geen Dwayne en Tonny gezien, maar Wimpie Drost lag vlak voor me met fietsen. Ik zag hem net nog gaan. Na 1 km zie ik Dwayne lopen. Kom op motherfucker roep ik naar hem ;-) Mooi moment om even te genieten. Loop de eerste ronde met hem mee. Vlak voor t eind pak ik mijn eigen tempo weer op, iets versnellen en nog meer genieten. Ik krijg er zowaar bijna zin in. Rondje 1 in bijna 13 min, rondje 2 in 11,5 minuut. Het gaat best goed.. gewoon uitlopen. Ik stel; me voor hoe ik me in november voel tijdens de marathon van Terschelling. Als ik me dan zo voel na 30 km zou ik dat heerlijk vinden. Eigenlijk gaat het heel goed. Ronde 3 in 11'12. Nu voel ik me zweven.. nog wat gas erbij. Deze ronde gaat gewoon hard. laatste rondje in 11'10 maar dat is inclusief de 100 meter extra naar de finish..

2'17'25.. 9 minuten sneller dan in mei. goed, lekker. Fris. Ik voel me fris. beetje kletsen wat drinken. Daarna lekker naar huis. 't is mooi geweest.

Ik had er zin in!

1 opmerking: